Pszichoszociális kockázatértékelés

A Vegyiprop Kft. olyan pszichoszociális módszertannal dolgozik, amely feltárja a szervezet működésében fellelhető nem-megfelelőségeket és a pszichoszociális kockázatok jellegét és mértékét egyaránt.

A pszichoszociális kockázatok felmérését minden esetben testre szabjuk, a felmérés helyének, az ott folyó tevékenységek jellegének, összetettségének és bonyolultságának megfelelően végezzük el.

A pszichoszociális kockázatok felmérésének megfelelősége nemcsak a munkavédelem, hanem a szervezett versenyképessége szempontjából is meghatározó jelentőségű.

A pszichoszociális kockázatok jelenléte mindig az adott szervezet működésének valamilyen zavarára, problémájára hívja fel a figyelmet.

Amennyiben a pszichoszociális kockázatazonosítást, kockázatelemzést, kockázatértékelést a Vegyiprop Kft-re bízza, úgy a kockázatok kezelése nemcsak a munkavédelem hatásosságának növelésére, hanem a szervezet teljesítményének a növelését is eredményezni fogja.

A kockázatoknak ez a „fajtája” alapvetően abból ered, hogy a szervezet által támasztott követelmények teljesítéséhez az adott munkavállaló nem rendelkezik kellő erőforrásokkal, azaz valamilyen erőforrás deficit áll fenn. Az teszi különlegesen izgalmassá ezt a kockázattípust, hogy ugyanaz a megterhelés egészen másképp, más mértékben veszi igénybe a munkavállalókat. Azaz ez a kockázat „egyénre” szabott kockázat.

Ennek a feltárásához, azonosításához, és a szükséges kézbentartásuk, csökkentésük, minimalizálásuk érdekében konkrét javaslatokat is megfogalmazunk.